Lansam proiectul de realizare a primei Strategii nationale pentru incurajarea utilizarii bicicletei

ADR-SE in parteneriat cu OPTAR anunta demararea unuia dintre cele mai importante proiecte de promovare a mersului pe bicicleta, elaborarea primei strategii nationale de incurajare a utilizarii bicicletei.

Luni, 15 octombrie 2018, la cinema Elvire Popesco, Bulevardul Dacia 77 – Bucuresti, echipa de management si o parte dintre expertii proiectului se vor intalni cu publicul interesat pentru a discuta despre proiect. In cadrul intalnirii va fi proiectat, in premiera in Romania, filmul Why We Cycle (De ce pedalam).

Documentarul este realizat in Olanda, unde numărul bicicletelor este mai mare decât cel al locuitorilor. Cu toate astea, olandezii par să nu petreacă prea mult timp gândindu-se la cultura lor unică de mobilitate urbană. Bicicletele fac parte din firescul vieţii.

WWC-1În documentarul Why We Cycle, biciclişti obişnuiţi şi experţi vorbesc despre impactul folosirii bicicletei asupra cetăţenilor, oraşelor şi societăţii.

Dupa film va avea loc o dezbatere despre proiect si film. Cei interesati sa participe sunt asteptati la cinema Elvire Popesco incepand cu ora 18:00.

Proiectul „Dezvoltarea parteneriatului dintre ONG-uri şi administraţie pentru promovarea modalităţilor durabile de transport în interiorul localităţilor” – cod SIPOCA 306/cod MySmis 110839 este cofinanţat în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014- 2020, Axa prioritara “Administraţie publică şi sistem judiciar eficiente”.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea capacitatii ONG-urilor si a partenerilor sociali din cele 8 Regiuni de Dezvoltare de a formula propuneri de politici publice alternative care promoveaza mersul pe bicicleta. Proiectul isi propune, de asemenea, dezvoltarea parteneriatului dintre ONG-uri si administratia publica pentru promovarea modalitatilor durabile de transport in mediul urban prin organizarea de mese rotunde si dezbateri in vederea formularii de propuneri de politica publica alternativa la politicile initiate de Guvern.

 

Proiectul se adreseaza, prin actiunile sale, unui grup tinta format din 180 persoane, reprezentanti ai ONG-urilor, inclusiv ai structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale, parteneri sociali, autoritati si institutii publice locale si centrale.

Principalul rezultat al proiectului vizeaza elaborarea unei propuneri de Politica Publica Alternativa care promoveaza mersul pe bicicleta in mediul urban si integrarea principiilor orizontale si a temelor secundare in cadrul interventiilor din acest sector cu accent pe protectia mediului si mobilitatea urbana durabila.

 

Proiectul prevede intalniri cu publicul in toate cele 8 regiuni de dezvoltare. Asa ca, orice membru al comunitatii, orice institutie si orice companie se pot implica in modul de elaborare, participand la intalniri sau venind cu propuneri. Noi ii invitam pe toti cei interesati de intalnirile cu echipa proiectului sa ne scrie la adresa e-mail strategiebiciclete@gmail.com” – Marian Ivan, presedintele OPTAR

 

ADR-SE: Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est este o organizaţie non-guvernamentala, de utilitate publica, al cărei obiectiv este dezvoltarea regională prin inițierea și menținerea de parteneriate instituţionale intra-regionale, inter-regionale şi internaţionale.
OPTAR: Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetăţeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul. 

Comunicatul in format PDF