Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti. În sfârşit !

Cine ar fi crezut ? Biciclistii din Bucuresti au format o Comunitate !

Saptamana de saptamana, in ultimele luni am avut program: in fiecare marti seara m-am intalnit cu alti activisti din Bucuresti. Am crezut din prima clipa in acest proiect si il vedeam ca fiind singura solutie viabila pentru noi, cetatenii acestui oras. Din pricini care va sunt cunoscute, am exclus cealalta varianta: autoritatile sa inceapa brusc sa faca treaba pentru care sunt platiti.

Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB) si-a stabilit misiunea:

„Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti militeaza pentru dezvoltarea unor politici si a unei infrastructuri care sa incurajeze mobilitatea urbana, prin aplicarea normelor europene in domeniu, in scopul imbunatatirii calitatii vietii.”

Este o sarcina dificila in care autoritatile au dat gres, pana acum:
–  Bucuresti este cel mai poluat oras din UE, traficul auto fiind principala cauza;
–  infrastructura orasului e „gandita” in interesul masinilor, fara ca transportul in comun sa fie avantajat de acest lucru;
–  drepturile oamenilor sunt ignorate de catre autoritati;
–  nimeni nu este tras la raspundere pentru modul in care sunt irosite bugetele celor 7 primarii din Bucuresti.

Daca nu sunteti la curent cu ce s-a intamplat in Bucuresti in ultimii ani, CBB va ofera o retrospectiva a ultimilor 5 ani:


Ceea ce se intampla de mult timp in Bucuresti, este ingrijorator.

Administratorii orasului, acei functionari platiti de NOI sa se ocupe de bunul mers al orasului, se comporta de parca toate investitiile orasului au fost platite din banii LOR !

In acelasi timp, NOI platim taxe si impozite pentru ca sa platim salariile LOR fara sa reactionam cand vedem cum EI isi vad de interesul propriu sau de gasca.

Este o situatie aberanta pentru care NOI suntem vinovati. Atata timp cat nu intelegem ca NOI am platit toate parcurile din Bucuresti, NOI am platit toate soselele, pistele, stadionul, pasajele… EI vor continua sa plateasca sume de zeci de ori mai mari pentru lucrari de mantuiala, vor continua sa plateasca banii NOSTRI pentru lucrari care nu se executa, vor continua sa mareasca taxele si impozitele.

Daca vrei sa afli despre CBB poti intra pe site sau pe pagina de facebook. Acolo vei putea sa afli cum poti sa te implici in proiectele CBB sau poti veni cu propuneri de proiecte pentru orasul in care traiesti.
Nu uita !  Ai dreptul sa stii cum sunt administrati banii tai !  

foto Vladimir Iuganu

Marian I.
membru fondator al OPTAR

——————————–

Daca locuiesti in Bucuresti si vrei sa militezi pentru drepturile biciclistilor si cele ale pietonilor izgoniti de pe trotuare, te poti inscrie in grupul Facebook.

Daca nu locuiesti in Bucuresti dar vrei sa sustii demersurile biciclistilor si pietonilor bucuresteni, te poti inscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea in care traiesti, daca sustii munca noastra, te poti inscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu dureaza mai mult de un minut !

Despre realizarile asociatiei noastre sau ale partenerilor nostri poti afla daca te inscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

———————————