„Pistă ilegală ! Bicicliştii o cedează pietonilor”

Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB) invita toti cetatenii din Bucuresti sa participe sambata (12 mai 2012) la manifestarea artistica „Desene cu creta pe trotuar”.

Mesajul actului artistic este: „Pista ilegala ! Biciclistii o cedeaza pietonilor”.

Acțiunea se va desfasura pe un traseu ce cuprinde un numar de piste „ale nimanui”. Este vorba despre cateva dintre cele 28 de trasee despre care Administratia Strazilor refuza sa comunice daca le-a receptionat.

Pe langa mesajul artistic, prin aceasta actiune CBB doreste sa vina in sprijinul Brigazii Rutiere care, folosind toti agentii constatatori pentru a identifica pistele periculoase pentru biciclisti si pietoni, in cele peste 8 luni de cercetari a reusit sa inchida  aproximativ 3% dintre acestea.

Cu toate ca s-a constatat ca pistele nu corespund normelor si avizelor eliberate, pana acum politia nu a aplicat nicio sanctiune administratorului de drum public.

Chiar si in urma actiunilor prin care Brigada Rutiera a restrictionat accesul pe o mica parte din traseele periculoase, Administratia Strazilor nu a comunicat numele celor vinovati de irosirea banilor.

Pentru a veni in sprijinul edililor, CBB le propune sa caute vinovatii pe documentul de receptionare a pistelor. Cei care au semnat acea hartie sunt cei care trebuie trasi la raspundere pentru faptul ca au receptionat pistele fara ca acestea sa corespunda normelor si avizelor eliberate, asa cum cere legea.

Incurajarea oamenilor sa foloseasca bicicleta ca mijloc de transport urban reprezinta o solutie pentru scaderea traficului auto, la fel cum s-a intamplat in toate marile metropole. La aceasta concluzie a ajuns si Consiliul Interministerial pentru Siguranta Rutiera (CISR) din care face parte atat Primaria Municipiului Bucuresti cat si Ministerul Administratiei si Internelor.

CBB vine in sprijinul CISR si sustine Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera ca solutie pentru scaderea numarului de accidente, scaderea traficului auto si limitarea poluarii produse de acesta.

Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti (CBB) militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea urbană prin aplicarea normelor europene în domeniu în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.

ORAR MANIFESTARE „Desene cu creta pe trotuar”

Actiunea se va desfasura pe un traseu de 25 km.

Puncte de intalnire pentru artisti:

ora 07:45 – Piata Muncii (parcul de la iesirea din Metrou)

ora 08:45 – Piata Dorobanti

ora 09:45 – Politehnica (Metrou)

ora 10:45 – Cimitirul Ghencea (Drumul Sarii intersectie cu Calea 13 Septembrie)

evenimentul pe facebook – click !

  • Fotografii vor incerca sa surprinda cele mai penibile imagini cu marcajele care pun in pericol participantii la trafic.
  • Artistii multimedia vor incerca sa surprinda munca artistilor dar si reactii ale pietonilor.
  • Pictorii vor desena cu creta personaje din viata cotidiana: pietoni si biciclisti. Pentru inspiratie:

  • Poetii vor trebui sa se inspire din folclorul local:

– Aici a murit biciclistul Culaie. El avea prioritate dar bordura n-a cedat.

– Biciclist anonim, cedez bucata mea de pista unui pieton nevoias!

– Dragi clienti, nu deschideti usa larg ! Este posibil sa omorati cativa biciclisti pe pista din fata magazinului.

– Nu verificati restul in fata chioscului ! Eliberati pista !

Pietoni, soferi, biciclisti sau motociclisi ! Sustineti munca artistilor !

Si TU poti fi artist ! Implica-te !


Comunicatul Comunitatii Biciclistilor din Bucuresti (CBB)
OPTAR
face parte din CBB
UPDATE 17.05.2012

——————————–

Daca locuiesti in Bucuresti si vrei sa militezi pentru drepturile biciclistilor si cele ale pietonilor izgoniti de pe trotuare, te poti inscrie in grupul Facebook.

Daca nu locuiesti in Bucuresti dar vrei sa sustii demersurile biciclistilor si pietonilor bucuresteni, te poti inscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea in care traiesti, daca sustii munca noastra, te poti inscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu dureaza mai mult de un minut !

Despre realizarile asociatiei noastre sau ale partenerilor nostri poti afla daca te inscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

———————————