„Orice drept care ne este încălcat ne afectează în mod direct stilul de viaţă”

Inca de cand am plecat pe acest drum am afirmat ca noi, OPTAR, nu putem face nimic fara sa avem langa noi cetatenii. De aceea peste 50 % din munca noastra a fost printre oameni. Eram convinsi ca doar asa vom putea forma acel nucleu puternic de cetateni informati care pot initia schimbarea unui sistem corupt.

Cu toate ca am avut de partea noastra LEGEA, in munca noastra cu autoritatile rezultatele sunt minore. Functionarii vinovati pentru dezastrul asa ziselor piste sunt inca in functii si primesc salarii din banii nostri. Nimeni nu a fost deranjat pentru a fi tras la raspundere pentru irosirea banului public.

In schimb, suntem incantati de rezultatele muncii noastre cu oamenii. Discutiile care incing netul, parcurile, birourile si chiar stadioanele ne arata ca oamenii sunt bine informati si nu mai pot fi manipulati usor.

Astazi, am primit pe pagina noastra de facebook un mesaj de la unul dintre simpatizantii nostri. Pot spune ca acest mesaj este un reper important care ne va motiva in continuare in ceea ce facem.

 

 

 

„Salut Optar,

Merg de 2 ani cu bicicleta zi de zi la serviciu (am facut pauza doar cand a fost zapada). Nu concep sa folosesc (atat timp cat pot) alt mijloc urban de transport si de aceea va multumesc pentru tot ce intreprindeti.

Sunt sigur ca suntem mai multi gata sa fim alaturi de voi in orice veti organiza pe viitor, asa cum s-a vazut si la ultimul mars al biciclistilor din capitala.

Este de mult timp evident ca aceasta comunitate, cea a biciclistilor din Bucuresti, este solidificata si de durata.

Mai mult, spre deosebire de gloatele de oameni care vin sa „protesteze” pentru un kilogram de orez si o sticla de ulei la orice sunt chemati, biciclistii se raporteaza sufleteste la acest stil de viata, cel al transportului alternativ pe doua roti, si refuza sa renunte la el. In asta sta substanta acestei comunitati, in faptul ca orice drept care ne este incalcat ne afecteaza in mod direct stilul de viata, un stil in care credem cu tarie si care, pe langa beneficiul pe care ni-l aduce noua personal, aduce o multime de beneficii orasului si celorlalti cetateni ai acestui oras.

Stim cu totii ca ceea ce facem zi de zi, in drumul nostru, pedaland, este bine, si de bine. Si stiu si eu asta. Si de aceea va rog, pentru ca ati dat dovada de pricepere si perseverenta, sa nu uitati de resursa aceasta, sufletul biciclistilor, si sa continuati cu ajutorul nostru demersurile voastre.

Suntem multi si cu minti deschise si putem sa gasim mai multe solutii decat pot aceste minti inguste sa genereze probleme.

Ajutati-ne, asa cum ati facut-o pana acum, sa ramanem uniti, si vom fi de neoprit. „

Multumim, Radu Andrei !

Echipa OPTAR

——————————–

Daca locuiesti in Bucuresti si vrei sa militezi pentru drepturile biciclistilor si cele ale pietonilor izgoniti de pe trotuare, te poti inscrie in grupul Facebook.
Daca nu locuiesti in Bucuresti dar vrei sa sustii demersurile biciclistilor si pietonilor bucuresteni, te poti inscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea in care traiesti, daca sustii munca noastra, te poti inscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu dureaza mai mult de un minut !
Despre realizarile asociatiei noastre sau ale partenerilor nostri poti afla daca te inscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

————————————–