OPTAR invită organizatorii de competiții să premieze fair-play-ul

În ultimii ani, îmbucurător, numărul concursurilor de ciclism a crescut odată cu apetitul celor dornici de competiție. De asemenea, a crescut numărul sponsorilor, al premiilor precum și responsabilitățile organizatorilor.

În sprijinul creșterii calității concursurilor pentru amatori, OPTAR invită organizatorii să instituie un premiu care să încurajeze și să evidențieze momentele de fair-play, indiferent dacă sunt implicați concurenți, spectatori sau organizatori.

De foarte multe ori, pe timpul concursurilor de ciclism, participanții fac gesturi de sportivitate care, de cele mai multe ori, rămân cunoscute unui număr restrâns de participanți. În schimb, gesturile reprobabile beneficiază de o putere de răspândire mult mai mare.

Promovarea și premierea fair-play-ului pot contribui la creșterea prestigiului competiției și la încurajarea unui climat de respect între concurenți.

Premiul poate fi simbolic: o diplomă printată. Atribuirea se poate face pe baza propunerilor primite în timpul concursului, până la festivitatea de premiere. Faptele propuse spre a fi premiate vor fi analizate iar premiul se va acorda doar dacă se va considera că printre acestea există gesturi de sportivitate ieșite din comun.

Este important ca propunerile sa fie popularizate în timpul festivității de premiere.

În speranța că vă veți alătura acestei inițiative, vă rugăm să ne comunicați decizia dumneavoastră. Răspunsul dumneavoastră va fi făcut public.

Acest mesaj a fost transmis către organizatorii de concursuri din lista de mai jos. Vom actualiza această listă pe baza solicitărilor participanților la concursuri.

Organizatori Nume concursuri organizate Raspunsul primit
Federatia Romana de Ciclism
Riders Club Urban Trail XCC, Ziua B, Beach Race XCO, La Broaste, Topoloveni Summer Tour, Lupii Dacilor, Dumbrava cu margaritar, VLC Mountainbiking, Bucovina MTB Maraton, Livada cu cireși, Mraraton MTB Bicaz,  4 Pedale Baneasa,  Haiduci si domnite, Maratonul Dunarii
Nomad MultiSport Prima Evadare
TeamXpert Sports Events si Asociatia Tabere cu Suflet Comana Bike Fest, On Top of the World, Cupa TeamXpert, Cupa Tabere cu Suflet, Duatlon Tabere cu Suflet Salutăm ințiativa dvs și ne alaturăm cu drag! De altfel, acesta este modul în care și noi vedem valorile sportului, ca urmare încă din mai 2014 am oferit acest premiu. Mai multe detalii în acest articol.
Clubul Sportiv de Orientare Valea Prahovei Cupa Racetech DHS Ploiesti, Cupa Prahova, Cupa Stejarul, Cupa Romaniei la MTB Orientare, Cupa Caraimanul Busteni, Campionatul National de MTBO pentru Masters.
Clubul de Ciclism Pelican Bike Tulcea Somova Extreme 2015
Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare și Asociația Sportivă ProRacers Tour de Tur
Asociația Help Autism și Assport Florescu SRL Rocket Bike Fest
BikeXpert Racing Team Maratonul Vinului, BikeXpert Alpine Challenge
Asociatia Sportiva Cheile Nerei Cheile Nerei Mountain Bike race Mulțumim pentru invitație și felicitări pentru inițiativă. Considerăm că este o idee foarte bună, și vom face un astfel de premiu pentru ediția din acest an.
Euroski, CycleMaster Dorna XC – Mountain Bike Race Vă mulțumim pentru invitația de a ne alătura proiectului dvs. de  promovare și premiere a fair-play-ului în cadrul competițiilor de ciclism. Staff-ul DORNA XC | Mountain Bike Race va încuraja spiritul  fair-play în cadrul competitiei XCO din Vatra Dornei și bineînțeles va  face publice și va premia gesturile sportive deosebite din cadrul  evenimentului.
Grupul DHS, CS DHS Silver-Fox DHS Corvin MTB
Asociaţia Sportivă TransalpinBike şi Societatea Naţională a Sării SALROM Calatorie spre Centrul Pamantului
Clujul Pedaleaza Imprezzio Global Trail Running, Napo Cup XCO UCI class II, Imprezzio Global MTB Marathon
Clubul Sportiv Pro Cycling Criteriul Primaverii, Avrig Mountain Bike Race, Păltiniș MTB Project, Geiger MTB Challenge

În cazul în care participați la concursuri care nu se regăsesc în lista noastră, vă rugăm să ne trimiteți numele concursului și datele de contact ale organizatorilor pentru a le transmite invitația noastră.

 

Marian Ivan
membru fondator al OPTAR

 


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR