O fotografie istorică pentru București. Tu ești traficul !

Sâmbătă, 26 aprilie, 60 de șoferi au dat mâna cu 60 de bicicliști și cu 60 de călători cu transportul în comun, pentru a evidenția spațiul pe care îl ocupă în trafic fiecare dintre cele trei mijloace de transport. Conceptul a fost demonstrat prin recrearea, pe Calea Victoriei din București, a celebrei fotografii „Space taken by 60 people, realizată pentru prima dată în Germania în 2001 și refăcută, de atunci, în diferite colțuri ale lumii.

Evenimentul de la București s-a derulat în cadrul campaniei Tu ești traficul, menită să  evidențieze necesitatea utilizării eficiente a spaţiului public în mediul urban.

Proiectul este realizat de Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB), platforma de ciclism urban Portocala Mecanică, OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România), și ActiveWatch, ca parte a proiectului Drumuri Verzi București (DVB).

Fotografia – realizată de fotograful Cristian Vasile (București Optimist) rezumă, în 3 cadre, spațiul ocupat, pe aceeași stradă, de 60 de persoane care folosesc 3 mijloace diferite de deplasare: autoturismul, transportul în comun și bicicleta.

Fotografia a fost recreată printr-un efort comun ce a implicat o echipă de peste 120 de persoane, voluntari care au răspuns apelului Comunității Bicicliștilor din București pentru a apărea în cele 3 cadre ale fotografiei, ca șoferi, bicicliști sau călători cu mijloacele de transport în comun.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul SC. Autogeneral SA, Asociației „Bucureștiul Meu Drag” și a fotografului Cristian Vasile (București Optimist).

 

***

 

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti (CBB) militează pentru dezvoltarea unor politici şi a unei infrastructuri care să încurajeze mobilitatea urbană prin aplicarea normelor europene în domeniu în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii.

Drumuri Verzi București (DVB) este un proiect de identificare, implementare si modernizare a unei infrastructuri dedicate mobilitatii active (mersul pe jos şi cu bicicleta).

Portocala Mecanică este prima platformă online dedicată culturii bicicletei urbane în România.

OPTAR (Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România) este o asociaţie care susţine dezvoltarea mobilităţii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetăţeni, indiferent cum aleg să se deplaseze: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului, implicată în campanii de advocacy cu privire la dezvoltarea urbană sustenabilă.

 

(Comunicat de presa)


 

Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

 

Această intrare a fost publicată în Proiecte . Pune legătura în semnele de carte.