In urma cu 3-4 saptamani, am aflat ca in sectorul 3 „se fac piste pentru biciclete”. Nu a fost consultare, nu a existat proiect. In schimb, muncitorii „muscau” din spatiul verde si din radacinile copacilor. In aceeasi perioada, Primaria Capitalei aviza taierea a 145 de copaci in Sectorul 3, dupa ce se uscasera in urma unor operatiuni similare.

Am trimis imediat sesizari catre politia rutiera si Inspectoratul Regional in Constructii Bucuresti-Ilfov. Apoi, intamplarea a facut sa ma intalnesc cu primarul Negoita pentru a discuta despre lucrari. Am scris despre asta aici.

Ieri, am primit din partea Brigazii Politiei Rutiere Bucuresti raspunsuri la sesizare. Mi s-a confirmat faptul ca lucrarile din sectorul 3 sunt ilegale.

„In ultimele 12 luni, nu s-a solicitat si nu a fost eliberat vreun aviz pentru amenajarea de piste pentru biciclete pe raza municipiului Bucuresti.” – adresa 800.055 a Brigazii Rutiere

Tot ieri am aflat ca PSD (Partidul Social Democrat) pregateste un program de guvernare pe 50 de ani. Pentru mine, cele doua informatii se bat cap in cap. Adica se doreste o planificare pe termen lung a guvernarii dar in acelasi timp un reprezentant de marca al partidului nu respecta nici macar procedurile legale atunci cand foloseste banii publici? Cine ar avea incredere in seriozitatea unui partid daca tolereaza astfel de incalcari ale legii?

Din pacate, primarul Negoita nu se afla la prima abatere. Astept sa vad care este institutia care va solicita refacerea spatiilor verzi si recuperarea prejudiciilor. Mai ales ca domnul Tariceanu ne-a linistit:

„Preocuparea aleşilor nu e să stea la coadă, ci să se ocupe de nevoile comunităţii” – Călin Popescu Tăriceanu.

Voi reveni cu mai multe precizari dupa ce voi primi raspunsul din partea Inspectoratului Regional in Constructii Bucuresti-Ilfov.

 

Marian Ivan – membru fondator OPTAR

 


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR