La Universitate, în noua parcare,
ar putea fi mai multe locuri de parcare

Soluţii simple pentru rezolvarea problemelor cetatenilor, exista intotdeuna. Da… poate fi dificila gasirea acestor solutii simple. Dar cand Romania este cu cateva decenii in urma tarilor europene, noi nu ar trebui decat sa aplicam solutiile  acestora si in niciun caz sa le repetam greselile !

Dar, inainte de a vorbi despre solutii, trebuie sa identifici problemele.

Modul in care edilii interactioneaza cu cetatenii, pentru a le afla problemele,  lasa de dorit. Avand in vedere experienta OPTAR de pana acum in relatia cu institutiile bucurestene, se pare ca aceste institutii sunt conduse pe persoane fara viziune. Tocmai de aceea am renuntat de a incerca sa mai comunicam cu acesti structuri, pana cand de acolo nu vor disparea acele persoane incompetente si posibil corupte.

Asteptam cu interes un raspuns la scrisoarea deschisa adresata Primarului si Consiliului General precum si gasirea vinovatilor si recuperarea pagubelor.

Pana atunci, venim cu alte propuneri simple care pot imbunatati viata noastra in Bucuresti. De data aceasta, cerem cresterea numarului de locuri de parcare, prin crearea de locuri pentru biciclete, in viitoarea parcare subterana de la Universitate. Nu putem intelege cum a fost  posibil ca Primaria sa sustina Planul Integrat de Dezvoltare Urbana care incurajeaza dezvoltarea traficului pe biciclete si totusi in prima parcare subterana din zona centrala sa lipseasca locurile de parcare pentru biciclete.

–––––––––––––

Stimate domnule Primar General al Municipiului Bucuresti,

Stimati membri ai Consiliului General al Municipiului Bucuresti,

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) constata cu ingrijorare faptul ca autoritatile bucurestene uita aproape intotdeuna de existenta biciclistilor in traficul bucurestean. Faptul ca cei aflati in functiile de conducere ale institutiilor nu folosesc bicicletele, nu inseamna ca aceste institutii trebuie sa ii ignore pe cei care folosesc acest mijloc ecologic de transport.

Incurajarea traficului auto, prin dezvoltarea infrastructurii dedicate, intr-un oras deja sufocat de autovehicule, nu poate decat sa stranguleze arterele orasului, cu implicatii negative asupra vietii cetatenilor.

Dezvoltarea unei alternative la traficul auto, prin crearea unei infrastructuri viabile pentru biciclete, va conduce la reducerea traficului auto, la fel cum s-a intamplat in toate orasele lumii.

 

Tocmai de aceea, in spiritul proiectului “Capitala creste verde”, derulat de Primaria Municipiului Bucuresti, va rugam sa revizuiti actualul plan al parcarii subterane de la Universitate. Astfel, speram sa cresteti capacitatea parcarii de la 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete, la 418 (sau 416) locuri de parcare pentru autoturisme, 21 pentru motociclete si 16 (sau 32) de locuri pentru biciclete.

In timp, in functie de cereri, numarul locurilor de parcare pentru biciclete poate creste.

 

In acest moment, biciclistii se plang ca nu pot folosi bicicleta in toate deplasarile lor deoarece pe domeniul public din Bucuresti nu exista locuri de parcare in care sa-si poata lasa bicicleta in siguranta. Furtul de biciclete este un fenomen intalnit peste tot in lume. Nici un sistem antifurt nu poate garanta siguranta bicicletei. Tocmai de aceea, este util ca si in Bucuresti sa existe locuri de parcare sigure pentru biciclete. Recomandam ca aceste spatii destinate parcarilor de biciclete sa fie in imediata vecinatate a cabinelor operatorilor respectivei parcari.

In speranta unei schimbari vizibile de atitudine a institutiilor din subordinea Primariei precum si a comisiilor din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti,
         
           Cu deosebita consideratie,
           OPTAR

–––––––-

foto: portocalamecanica.ro

–––––––-

Daca locuiesti in Bucuresti si vrei sa militezi pentru drepturile biciclistilor si cele ale pietonilor izgoniti de pe trotuare, te poti inscrie in grupul Facebook.

Daca nu locuiesti in Bucuresti dar vrei sa sustii demersurile biciclistilor si pietonilor bucuresteni, te poti inscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea in care traiesti, daca sustii munca noastra, te poti inscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu dureaza mai mult de un minut !

Despre realizarile asociatiei noastre sau ale partenerilor nostri poti afla daca te inscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

———————————