Kilometrul Verde – o nouă dezamăgire

Gandit ca un eveniment integrat unei campanii de siguranta rutiera, Kilometrul Verde a starnit un interes crescut din partea presei si a biciclistilor.

Actiunea isi propunea sa aduca impreuna peste 10 000 de biciclisti din Bucuresti si Ploiesti pe viitoarea autostrada Bucuresti – Ploiesti. Sustinut de ministrul transporturilor, evenimentul a capatat o amploare neobisnuita, mii de oameni asteptand sa fie anuntata data desfasurarii.

Poate de data asta o sa mergem pe asfaltul autostrazii. Fiul meu de 6 ani nu mai poate suporta inca o amanare. Din 11 luna trecuta de cand ne-am inscris, guvernul l-a tot dezamagit cu amanarea deschiderii si se tot antreneaza de zor.”
Este declaratia unui participant care a asteptat alaturi de alte cateva mii de oameni ca ministrul transporturilor sa isi tina promisiunea facuta imediat dupa investitura.

Probabil programul foarte incarcat de la minister sau poate implicarea in organizarea referendumului a facut ca niciun angajat al guvernului sa nu gaseasca timp pentru a anunta cetatenii daca Kilometrul Verde va mai avea loc.

Astazi am aflat din presa ca „traficul pe autostrada Bucureşti-Ploieşti (A3) şi pe tronsonul Cernavodă – Medgidia al Autostrăzii Soarelui (A2) va fi deschis joi, la cele două evenimente urmând să participe premierul Victor Ponta şi ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.”

Este adevarat, chiar daca traficul intre Bucuresti si Ploiesti va fi deschis, drumul nu indeplineste conditiile necesare pentru a fi declarat autostrada, lucrarile fiind departe de a fi finalizate. De aceea, teoretic, evenimentul poate inca sa se desfasoare.

Totusi, ar fi absurd sa mai speram ca Kilometrul Verde mai poate aduce bucuria pe care cu totii o asteptam.

Evenimentul Kilometrul Verde ramane un simbol. Si, poate in conditii mai prielnice actiunea se va desfasura.

Urmeaza sa asteptam acele conditii.

Sau sa le generam.

Marian Ivan
membu fondator OPTAR

——————————–

Daca locuiesti in Bucuresti si vrei sa militezi pentru drepturile biciclistilor si cele ale pietonilor izgoniti de pe trotuare, te poti inscrie in grupul Facebook.

Daca nu locuiesti in Bucuresti dar vrei sa sustii demersurile biciclistilor si pietonilor bucuresteni, te poti inscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea in care traiesti, daca sustii munca noastra, te poti inscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu dureaza mai mult de un minut !

Despre realizarile asociatiei noastre sau ale partenerilor nostri poti afla daca te inscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

————————————–