Cursuri gratuite de mobilitate urbană pentru candidații la Primării

Începând cu data 16 ianuarie 2016, OPTAR oferă cursuri gratuite de iniţiere în problematica dezvoltării durabile a mobilităţii urbane (reducerea congestiilor). Orice cetăţean poate participa la aceste cursuri. Cursurile nu sunt acreditate şi nu oferim diplome. În schimb, oferim susţinerea noastră în viitoarele alegeri locale acelor candidaţi (primari sau consilieri locali) care participă la cursuri şi trec testul final.

Ne dorim astfel să contribuim la (trans)formarea unor politicieni care să înţeleagă problemele cetăţenilor şi soluţiile specialiştilor. Cursurile sunt deschise candidaţilor independenţi sau afiliaţi politic (indiferent de partidul din care fac parte). Persoanele care doresc să participe la aceste cursuri, dar nu doresc să candideze la alegerile locale de anul viitor, pot susţine testul final doar dacă doresc.

Cursurile sunt accesibile tuturor categoriilor de vârstă. Vom pune accent pe prezentarea de fotografii si clipuri video si foarte putin pe cifre şi texte de lege. Estimăm că durata unui curs va fi de 4 ore, dar, dacă va fi cazul, vom continua pregătirea. Prima parte a testul va consta în identificarea (fotografierea) în spaţiul public a exemplelor de bună practică şi a celor greşite, în dezvoltarea durabilă a mobilităţii urbane. În partea a doua a testului, cursanţii vor prezenta fotografiile explicând care sunt lucrurile bune identificate şi care sunt neregulile.

Pentru a vă înscrie la cursuri, trebuie să completați datele dumneavoastră în formularul din acest link, până pe data 15 ianuarie 2016, ora 23:59. Pentru a primi susținerea asociației OPTAR în alegerile locale de anul viitor, candidații care susțin testul final trebuie să-și dea acordul să publicăm înregistrarea examenului, pentru ca cetățenii să poată urmări care sunt rezultatele pregătirii.

Marian Ivan – membru fondator OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

 

Această intrare a fost publicată în PMUD . Pune legătura în semnele de carte.