Cursuri de prim ajutor
pentru biciclişti

Biciclistii reprezinta o categorie de participanti la trafic expusa accidentelor. Bicicletele nu sunt dotate cu airbaguri, nu au centuri de siguranta si nu au frane cu ABS. De aceea orice incident poate deveni un accident.

Dar nu doar in trafic se pot intampla evenimente nefericite. Chiar daca par mai putin expusi, biciclistii care pedaleaza in natura ar trebui sa stie ca, in cazul unui accident, echipele de interventie pot intarzia foarte mult. In astfel de momente critice, viata accidentatului poate depinde de primele masuri pe care le iau colegii din grup.

Iata de ce ne-am gandit sa profitam de campania asociatiei React si sa invitam biciclistii sa urmeze un curs de prim ajutor.

Cursurile sunt gratuite si se vor defasura incepand cu luna martie 2012. In functie de gradul de interes manifestat, acestea se pot prelungi si in luna aprilie. Sunt cursuri interactive in care se va pune accentul pe tipul de accidente specifice biciclistilor.

Un curs complet dureaza 2,5 -3,5 ore si se defasoara dupa ora 17.00, in timpul saptamanii.

Fiecare grupa va avea 20 de cursanti. Inscrierile se fac on-line, completand formularul de mai jos. Data exacta cand se va desfasura cursul cu fiecare grupa va fi anuntat pe site, in acest articol, prin e-mail si pe contul de facebook al OPTAR.

——————————–

O viata poate depinde de tine! este o campanie de informare si educare publica privind acordarea primului ajutor in situatii de urgenta si de folosire corecta a numarului 112. Campania este organizata de catre Asociatia React si Vodafone Romania in parteneriat cu SMURD, Serviciul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Sanatatii.

——————————–

Daca locuiesti in Bucuresti si vrei sa militezi pentru drepturile biciclistilor si cele ale pietonilor izgoniti de pe trotuare, te poti inscrie in grupul Facebook.

Daca nu locuiesti in Bucuresti dar vrei sa sustii demersurile biciclistilor si pietonilor bucuresteni, te poti inscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea in care traiesti, daca sustii munca noastra, te poti inscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu dureaza mai mult de un minut !

Despre realizarile asociatiei noastre sau ale partenerilor nostri poti afla daca te inscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

———————————

UPDATE 10 aprilie 2012 – Inscrierile in grupa a 4-a sunt suspendate pana la sfarsitul lunii aprilie.

Update 02.03.2012

 

Grupa 1 Grupa 2 Grupa 3
Gabriel Mircea
Ovidiu
Daniel
George
Alex
Felicia
Andrei
Dan 
Catalin Andrei
Anisoara
Carmen
Dragos
Gabriel
Oana
Iulian
Vlad Eugen
Elena Andreea
Eduard
Catalin Constantin
Andrei
Emil
Cristina
Ana
Alexandru
Dan-Valentin
Relu
Oana
Bogdan
Sorin
Tit-Liviu
Heinrich
Vlad
Cornelia
Andreea
Esthera
Radu
Ramona
Anca
Stefan
Marian
Sofia
Vasile-Dan
Daniela
Iuliana
Georgiana
george
gabriela
Andrei
Daniela
Ioana
Elena
Vlad
George
Dana
Adrian
Bogdan
Alina
Sorina
Vlad
Rodica