București pe două roți
Editia III

Sambata 13 August vă invităm să vizităm împreună Mănăstirea Snagov.

Atentie ! Din cauza conditiilor meteo nefavorabile care pot face anevoioasa deplasarea  pe biciclete pana la Snagov, vizita la manastirea Snagov se suspenda. La sfarsitul lunii august vom hotara daca reprogramam aceasta vizita pentru 10 septembrie (editia a 4a) sau anulam aceasta deplasare.
Orar de vizitare

Ora 14:00 (aproximativ) – Mănăstirea Snagov
Pentru cei care vor sa meargă pe bicicletă pe drumuri de ţară, vă invităm să plecăm împreună de la Academia de Poliţie din Băneasa, de la ora 9:00. Putem merge exact pe traseul concursului „Prima Evadare” sau putem alege sa scurtăm unele porţiuni. Am prevazut 4.5 ore (in jur de 50km) pentru această deplasare. Asta înseamnă că trebuie sa ai o pregatire fizică bună şi să ai experienţă pe drumurile off-road! Să ai apă şi câteva sandvişuri ! Ne vom întoarce în Bucureşti pe la 19:30 – 20:30 ! Nu uita nici de bicicletă ! Cameră de rezervă, scule, pompa… E bine sa iei si lumini, în cazul în care întârziem.
Cei care preferă să meargă cu bicicleta pe şosea, se pot întâlni în acelaşi loc, alegându-şi traseul pe care vor să-l urmeze.
Ne vom regrupa în zona mănăstirii între orele 13:30 – 13:45.
Înscrierea este necesară, deoarece programul poate suferi mici ajustări. Programul exact va fi stabilit vineri, 12 august (ora 12:00) şi va fi transmis participanţilor pe adresa de e-mail folosită la înscriere.

Atenţie ! Dacă în perioada 10 – 12 august se vor înregistra ploi sau dacă pentru data deplasării prognoza anunţă averse, vizita va fi reprogramată.

Ce trebuie să faci?
– să te înscrii, completând formularul de inscriere.
– nu există taxe de vizitare, dar este bine să ai la tine nişte bani
– să respecţi regulile de conduită în incinta locaşurilor de cult
– să îţi alegi mijlocul de transport. Totuşi, recomandăm folosirea bicicletei, dacă îndepliniţi toate condiţiile legale pentru deplasarea în condiţii de siguranţă pe drumurile publice. De aceea, înscrierile se pot face doar de către persoanele majore. Eventuala înscriere a minorilor se va putea face doar de către un adult, care va purta întrega răspundere pentru participarea acestora.
ATENŢIE ! Deplasarea (din)spre Snagov se face pe răspunderea participanţilor !

Tarife
Mănăstirea Snagov – Chiar dacă vizitarea este gratuită, recomandăm să donaţi o sumă pentru a ajuta întreţinerea unor astfel de monumente
Pentru cei care doresc să închirieze biciclete,  Asociaţia Bate Şaua să Priceapa Iapa oferă un număr limitat de biciclete, la un pret special.

2 thoughts on “București pe două roți
Editia III

  • Salut, vreau sa vin cu fiica mea de 6 ani, care poate un 20km fara probleme mai ales daca este grup. Poti te rog sa ma ajuti cu traseul? Pot incepe cursa din-un alt punct decat Baneasa, asa incat distanta sa fie mai scurta. Mai vin copii asa mici?
    Exista o taxa de participare?
    Multumesc.

    • Salut, traseul propus ar fi cel al concursului Prima Evadare ( http://primaevadare.ro/traseu/ ). Insa va fi adaptat la fata locului. Nu va recomandam sa veniti cu fetita, deoarece se poate lua decizia sa se mearga pe sosea, unele portiuni. Chiar daca se va merge numai pe off-road, traseul este destul de lung si trebuie sa se mearga cu o viteza medie de 15 km/h, pentru a ne permite si cateva pauze scurte de hidratare si odihna. Ar putea fi destul de obositor pentru fiica dvs. Exista adulti care nu pot parcurge o astfel de distanta.
      In proiectul “Bucuresti pe doua roti” nu exista taxe de participare, singurele taxe fiind pentru plata ghizilor sau serviciilor oferite de parteneri. In cazul de fata, Arhiepiscopia Bucurestilor nu solicita niciun fel de taxa, dar noi recomandam participantilor sa doneze o suma (macar contravaloarea unui bilet de muzeu), pentru a sprijini intretinerea monumentelor pe care le vizitam. Donatiile se fac personal (de catre fiecare vizitator) direct in “cutia milei” (aflata in biserica)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.