Biciclete abandonate,
căutăm familii iubitoare

În luna aprilie 2011, paşii m-au purtat pentru prima dată în viaţă până la sediul Administraţiei Străzilor Bucureşti. Atunci le-am văzut pentru prima dată.

Stăteau aliniate într-un rastel sclipitor.  10 biciclete nou-nouţe !

Roti subtiri, viteze putine, sei late, cosuri pentru bagaje… biciclete bune pentru locuitorii oricarui oras european.
Cu toate ca nu-s adeptul pozelor realizate cu telefonul, nu m-am putut abtine.

M-a frapat faptul ca toate bicicletele aveau husele de protectie pe sei. Era evident ca nu fusesera folosite. M-a mai mirat (si stiti de ce!) faptul ca cele 10 biciclete se aflau in curtea administratorului pistelor pentru biciclete din oras.

 Dupa cateva saptamani am uitat intamplarea. Pana astazi… 

In ultima zi a lui septembrie 2011 am batut din nou la poarta Administratiei Strazilor.

Sunt tot acolo ! 10 biciclete !

De data asta nu am retineri. Scot telefonul si le pozez.

Rotile sunt dezumflate, semn al neutilizarii prelungite.  Lanturile sunt ruginite. Petele de rugina se intind pe multe dintre piesele bicicletelor. Cele mai multe huse de protectie sunt acolo, fiind evident faptul ca nimeni n-a urcat in sa. Probabil, bicicletele trebuiau folosite pentru testarea pistelor pentru biciclete aflate in administrarea institutiei. Insa, dupa ce au constatat „ce-a iesit”, au renuntat sa le mai testeze. Ar fi fost mult prea periculos.

Admir totusi faptul ca sunt folositoare Administratiei Strazilor: covoare si covorase adunate de prin holurile institutiei se aerisesc peste biciclete.

Merita aceasta soarta ? In opinia mea… NU !

Este adevarat, la modul in care arata pistele pentru biciclete din Bucuresti, nu este normal ca bicicletele lor sa aiba parte de acelasi tratament ?

Cred totusi ca in acest oras exista cel putin 10 persoane care sa ia in grija aceste 10 biciclete abandonate. De aceea, nu ezit…

Pe langa cele doua cereri care m-au adus pana la registratura institutiei, o formulez si depun ad-hoc si pe a 3-a:

Subscrisa Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania, prin reprezentantul sau legal, va solicitam sa dispuneti donarea bicicletelor aflate in fata institutiei dvs. Asa cum am constatat, aceste biciclete ruginesc in acelasi loc de peste 5 luni de zile.
In cazul in care nu puteti sa va ocupati de aceste proceduri, asociatia noastra poate identifica institutii publice sau private care pot folosi si ingriji respectivele biciclete.

In speranta unei colaborari fructuoase…

 … si am semnat.

 Haideti sa gasim familii iubitoare pentru aceste biciclete abandonate !

Marian I.

Această intrare a fost publicată în Proiecte . Pune legătura în semnele de carte.