Cere accesul bicicletelor pe benzile RATB realizate pe prima banda de circulatie!

bus-si-biciclete-MAdministratiile din Bucuresti au un istoric in planificarea defectuoasa a orasului. Oprescu spunea ca a „mers” in Copenhaga si va copia modelul danez privind infrastructura, Firea a vizitat Viena sustinand ca va copia modelul de organizare al primariei vieneze.

Deoarece niciunul dintre cei doi primari nu a anuntat care au fost lucrurile pe care le-a invatat in excursie, este necesar ca cetatenii sa se implice pentru a preveni repetarea greselilor privind planificarea orasului.

De data aceasta este vorba despre anuntul conform caruia Primaria Capitalei ar dori sa realizeze (in sfarsit!) benzi rezervate RATB (transportului public de persoane). Incercari si proiecte pilot au mai fost, insa toate s-au dovedit a fi doar nereusite.

Am explicat intr-un film cateva principii pe care administratia din Nantes le-a respectat atunci cand a realizat astfel de benzi.

Pentru ca administratia Firea s-a dovedit chiar mai opaca decat administratia Oprescu, nu sunt cunoscute detaliile despre „proiectul benzilor RATB”.

Deoarece legea obliga Primaria si Politia, în calitate de administrator al drumului public, respectiv autoritate competentă în avizarea lucrărilor executate în zona drumului public, de a asigura condiții de siguranță pentru toți participanții la trafic, invitam toate persoanele interesate, din orice colt al tarii, sa trimita mesaje catre cele doua institutii pentru a cere ca benzile RATB care se realizeaza pe prima banda sa poata fi accesate de biciclete.

Completați petiția cu numele, adresa și e-mail-ul dvs. și trimiteți-o la următoarele adrese e-mail:
relatiiPublice@pmb.ro, GabiFireaPrimarGeneral@pmb.ro, bpr@b.politiaromana.ro

Dacă aveți posibilitatea, setați să primiți confirmare când mesajul a ajuns cu bine la destinatari și când acesta a fost citit (sau șters fără să fie citit, după caz)

––––––––––––––––––––––––––

Către

Comisia Tehnică de Circulație din Primăria Municipiului București
Brigada Poliție Rutieră București

 

Subsemnatul ……… …………..…., cu domiciliul în orașul ……..…, strada ………. blocul ………, apartamentul ……, formulez prezenta


P E T I Ț I E


prin care solicit ca
pe toate benzile rezervate transportului public de persoane, aflate pe prima bandă de circulație, realizate sau în curs de avizare sau realizare, să fie permisă circulația bicicletelor, până când pe străzile respective se vor amenaja trasee pentru biciclete separate de traficul general. Precizăm că această solicitare este susținută de obligativitatea dumneavoastră, în calitate de administrator al drumului public, respectiv autoritate competentă în avizarea lucrărilor executate în zona drumului public, de a asigura condiții de siguranță pentru toți participanții la trafic, ocrotirea vieţii, integrităţii corporale şi a sănătăţii persoanelor participante la trafic sau aflate în zona drumului public, precum şi protecţia drepturilor şi intereselor legitime ale persoanelor respective.

Vă rog să-mi transmiteți numarul de inregistrare a petitiei si răspunsul la adresa e-mail …..

Vă mulțumesc.

Cu deosebită considerație,
Nume si Prenume

––––––––––-


Va rugam sa invitati cat mai multe persoane sa trimita petitii. Dati-le link catre acest articol, catre materialul video, catre textul petitiei (www.bit.do/benzi) sau catre campania de-clic: https://campaniamea.de-clic.ro/p/benzi

Marian Ivan
membru cofondator OPTAR