Coaliția ONGurilor Constanța cere anularea Ordonanței 13/2017

De anul trecut, de cand ne-am implicat in dezbaterile Planului de Mobilitate Urbana Durabila Constanta, asociatia OPTAR face parte din Coalitia ONGurilor Constanta.

Astazi, s-a decis sa solicitam public abrogarea Ordonanței 13/2017. 
Coaliția ONGurilor Constanța formată din 24 de ONGuri solicită în mod public Guvernului României anularea ordonanței de urgență nr. 13 din 31 ianuarie 2017 cu privire la modificările din Codul Penal. Solicităm o dezbatere reală și transparentă cu privire la prevederile acestei ordonanțe.Membri ai Coaliției au protestat zilele trecute și vor continua aceste proteste cerând în continuare:
1. Anularea Ordonanței 13/2017
2. Respectarea Statului de Drept și a democractiei în România
3. Continuarea luptei împotriva corupției

Solicităm liderilor PSD locali să asculte vocea constăntenilor și să ia o poziție oficială referitor la decizia Guvernului privind OUG din 31 ianuarie 2017.

–-
Viziunea Coaliției ONGurilor Constanța constă în sprijinirea dezvoltării durabile a Constanței. Ne dorim un viitor mai bun pentru generațiile ce urmează și să aducem o contribuție semnificativă prin activitatea de voluntariat.
Cum putem realiza acest lucru? Prin misiunea Coaliției:
stimularea coeziunii sociale din Constanța. Această Coaliție înseamnă colaborare între ONGuri în primul rând dar și cu implicarea sectorului privat și cel public.

Obiectivele noastre sunt:
1. Crearea unor proiecte comune pe cele 5 arii de activitate: social, mediu, cultural, educație, sport
2. Monitorizarea activității factorilor responsabili cu implementarea planurilor și programelor de dezvoltare a județului Constanța
3. Dezvoltarea unui plan de voluntariat comun
4. Reprezentarea intereselor membrilor Coaliției
comunicat de presa